Opinion Editorial – I kölvattnet av corona

Ämnet på allas läppar för tillfället är Covid-19, och det lär nog fortsätta vara så för ett tag framöver. Jag har på senaste tiden funderat på hur den rådande pandemin och folkhälsomyndighetens riktlinjer påverkar vår bransch och hur vi arbetar – det är ju inte så att vi genomför särskilt mycket besöksintervjuer nuförtiden? Det mesta sker ju trots allt online eller via telefon ändå?

Vi kanske tappade det personliga mötet med uppgiftslämnarna för länge sedan, men de personliga mötena mellan branschkollegor har ju bestått via seminarier och branschträffar – vad kommer att hända med dessa aktiviteter ifall mötesrestriktionerna från Folkhälsomyndigheten kvarstår året ut och kanske till och med en bit in på nästa år?

Den sittande styrelsen är utspridd över hela landet och vi är inte ovana att ha digitala möten – i år anordnade vi ju till och med föreningens första digitala årsmöte. Men är det inte något annat att anordna digitala meetups och seminarier? Reflexmässigt så vill jag ju säga att det är det, men samtidigt så kanske digitala seminarier bara är nästa naturliga steg i utvecklingen mot en seminariekultur som bjuder in alla, inte bara dom med medel att kunna vara fysiskt på plats?

Marcus Berg
Styrelseledamot och ordförande
2020-05-19