Höstkonferens 2012

Skicka in abstract till Sommarskolan!

Information om hur du som doktorand i statistik eller matematisk statistik skickar in abstrakt till Sommarskolan den 16-18 juni i Falun finns nu på Sommarskolans hemsida tillsammans med en abstraktmall.

Ta chansen att presentera din forskning för doktorandkollegor från hela landet! Du som är nybliven doktorand kan istället presentera dina planer på kommande forskning. GRAPES betalar (stor del av) hotellavgiften för de doktorander som presenterar.

För doktorander är sista dagen för registrering och abstraktinskickning dem 15:de maj.

Övriga (”icke-doktorander”) hälsas varmt välkomna till Sommarskolan den 17 juni och då är sista dagen för registrering den 1:a juni.

Sommarskolan 16-18 juni, 2014

Nu finns uppdaterad information om sommarskolan på Sommarskolans hemsida. Det finns bl.a information om hur du som är doktorand i statistik/matematisk statistik kan få (stor del av) hotellavgiften betald av GRAPES. Där finns också abstracts för föredragen av Jo Røislien och Hadley Wickham den 17 juni.

fengli

Cramérpriset 2014 till Feng Li.

Feng Li tilldelades 2014 års Cramérpris för sin avhandling ”Bayesian Modeling of Conditional Densities” som försvarades vid Statistiska institutionen, Stockholms universitet den 10 juni 2013.

Cramérpriset utdelas årligen till en person som har disputerat i statistik eller matematisk statistik under det gångna året. Tidigare pristagare finns här.

20140226_145618

Om sannolikheter i barnprogrammet Hjärnkontoret

På Barnkanalen sändes tisdag den 18 mars kl 18.45 ett avsnitt av ”Hjärnkontoret” som handlar om sannolikheter. Inger Persson, universitetslektor från Statistiska institutionen vid Uppsala universitet och styrelseledamot i Cramérsällskapet, medverkade som expert.

Här kan du se programmet (i åtminstone 30 dagar efter programmet sändes första gången): http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/hjarnkontoret/1905104

Sommarskolan 2014

Nu hittar du mer information om Sommarskolan 2014 här.

Nytt om årsmötet och vårkonferensen

Som tidigare meddelats så är Cramérsällskapets årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 på Stockholms universitet i sal Y22 (se karta). För dig som är tillresande till Stockholm finns en lista på hotell här.

Förmiddagen arrangeras i samarbete med Föreningen industriell statistik och fokuserar på arbetsmarknadens krav och förväntningar på statistikutbildningen nu och i framtiden. Detta genom dels en sammanfattning av utvecklingen i omvärlden och de krav som ställs i jobbannonser för analytiker och dels genom en paneldiskussion med arbetsgivare av statistiker/analytiker. Representanter från AstraZeneca, Statistikkonsulterna och Försäkringskassan kommer att ge sin bild av kunskapsbehoven i sin respektive bransch. Förmiddagen avslutas med att professor Hans Nyquist sammanfattar statistikutbildningens utveckling under de senaste decennierna. Programmet för förmiddagen kan du läsa här.

Under eftermiddagen kommer Cramérsällskapets vårkonferens att anordnas med bl.a. utdelning av Cramérpriset och föredrag av Lena Zetterqvist om att använda digitala resurser i undervisningen. Programmet för eftermiddagen kan du läsa här.

Anmälan görs senast 10 mars till Cramérsällskapets sekreterare Martin Sköld. Ange om du har för avsikt att deltaga under såväl förmiddagens som eftermiddagens aktiviteter.

World of Statistics

International Year of Statistics blir World of Statistics

2013 var det internationella statistikåret och syftade till att sätta statistikämnet i fokus och samla statistikintresserade från hela världen. Cramérsällskapet var en av drygt 2300 deltagande organisationer världen över.

Nu när året är slut har organisationen övergått till att kallas ”World of Statistics”. Du hittar information om fortsättningen på www.worldofstatistics.org

Nominera en nydisputerad till Cramérspriset 2014

Cramérpriset utdelas årligen till en person som har disputerat i statistik/matematisk statistik. Pristagaren belönas med ett diplom samt 5000 kronor. För att komma i fråga för årets pris skall avhandlingen med framgång ha offentligt försvarats under nomineringsperioden från 9 februari 2013 till 7 februari 2014. Se fullständiga utlysningstexten.

Välkommen med din nominering senast den 7 februari 2014! E-posta ditt förslag till Cramérsällskapets ordförande med adress ghazi.shukur@lnu.se

Årsmöte och vårkonferens 20 mars 2014

Torsdagen den 20 mars 2014 är det dags för Cramérsällskapets årsmöte som äger rum på Stockholms universitet. I samband med årsmötet kommer en vårkonferens att anordnas under eftermiddagen. Kallelsen till årsmötet med preliminärt program för vårkonferensen. .

Under förmiddagen planerar vi även en gemensam aktivitet med föreningen industriell statistik på temat undervisning av statistiker. Mer information om detta kommer att efterhand läggas upp här på hemsidan. Anmälan görs senast 10 mars till Cramérsällskapets sekreterare Martin Sköld. Ange om du har för avsikt att deltaga under såväl förmiddagens som eftermiddagens aktiviteter.

På kvällen den 20 mars kl 18 bjuder Svenska statistikfrämjandet sina medlemmar på middag i restaurang Stora Skuggan. Svenska statistikfrämjandets årsmöte och årskonferens 2014 äger rum fredagen den 21 mars. Anmälan till middagen och årskonferensen görs senast 10 mars till föreningens klubbmästaradress klubbfram@gmail.com.

Sommarskola i Falun 16-18 juni 2014

Cramérsällskapets sommarskola har temat Vetenskaplig visualisering och presentationsteknik och kommer att äga rum i Falun 16-18 juni 2014. Sommarskolan riktar sig främst till doktorander i statistik/matematisk statistik eller närliggande ämnen, men delar av sommarskolan är öppen för alla intresserade. Talare är bland andra Hadley Wickham och Jo Roislien. Mer information kommer men boka in datumen redan nu!


Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes