Höstkonferens 2012

”This is Statistics”

The American Statistical Association (ASA) har lanserat en sajt som de kallar ”This is Statistics” thisisstatistics.org/ för att öka medvetenheten om de många och intressanta karriärmöjligheterna världen över. Sajten riktar sig till studenter, föräldrar och utbildare. Använd denna resurs och tipsa studenter om den!

This is statistics finns också på Facebook (www.facebook.com/ThisIsStats) , YouTube (www.youtube.com/user/ThisIsStats) och Twitter (twitter.com/ThisisStats).

HadleyWickham

Tjuvtitt på ggvis på Sommarskolan

Förra veckan bjöds deltagarna i vår sommarskola på en tjuvtitt på R-paketet ggvis av Hadley Wickham. Det såg mycket lovande ut!

Nu har det nya R-paketet ggvis för interaktiv visualisering publicerats på CRAN.

Läs mer om det i R-studios blogg: http://blog.rstudio.org/2014/06/23/introducing-ggvis/

sommarskolan logga .001

Välkomna till Sommarskolan

Nu finns uppdaterad information, bl a ett detaljerat program, vägbeskrivning och alla abstracts, på Sommarskolans hemsida. På Sommarskolan kommer programboken att tillhandahållas alla deltagare, men för er som vill titta i den i förväg så hittar du den här. Vi hälsar alla sommarskoledeltagare välkomna till Campus Lugnet, Högskolan Dalarna i Falun, nästa vecka.

Våren är disputationernas tid

Så här i slutet av vårterminen är det disputationstider. Nästkommande två veckor kommer Xijia Liu, Uppsala universitet, och Shutong Ding, Örebro universitet, att försvara sina doktorsavhandlingar i statistik och Erland Ekheden, Stockholms universitet, kommer att försvara sin doktorsavhandling i matematisk statistik.

Ni glömmer väl inte att titta in på vår sida där vi listar licentiat- och doktorsavhandlingar i statistik/matematisk statistik. Skicka gärna e-post till webb-ansvarig om vi missat någon nybliven licentiat eller doktor eller om du känner till att någon disputation eller licentiatavhandling är på gång.

Skicka in abstract till Sommarskolan!

Information om hur du som doktorand i statistik eller matematisk statistik skickar in abstrakt till Sommarskolan den 16-18 juni i Falun finns nu på Sommarskolans hemsida tillsammans med en abstraktmall.

Ta chansen att presentera din forskning för doktorandkollegor från hela landet! Du som är nybliven doktorand kan istället presentera dina planer på kommande forskning. GRAPES betalar (stor del av) hotellavgiften för de doktorander som presenterar. Presentationerna ska vara 15 minuter långa.

För doktorander är sista dagen för registrering och abstraktinskickning den 15:de maj.

Övriga (”icke-doktorander”) hälsas varmt välkomna till Sommarskolan den 17 juni och då är sista dagen för registrering den 1:a juni.

Sommarskolan 16-18 juni, 2014

Nu finns uppdaterad information om sommarskolan på Sommarskolans hemsida. Det finns bl.a information om hur du som är doktorand i statistik/matematisk statistik kan få (stor del av) hotellavgiften betald av GRAPES. Där finns också abstracts för föredragen av Jo Røislien och Hadley Wickham den 17 juni.

fengli

Cramérpriset 2014 till Feng Li.

Feng Li tilldelades 2014 års Cramérpris för sin avhandling ”Bayesian Modeling of Conditional Densities” som försvarades vid Statistiska institutionen, Stockholms universitet den 10 juni 2013.

Cramérpriset utdelas årligen till en person som har disputerat i statistik eller matematisk statistik under det gångna året. Tidigare pristagare finns här.

20140226_145618

Om sannolikheter i barnprogrammet Hjärnkontoret

På Barnkanalen sändes tisdag den 18 mars kl 18.45 ett avsnitt av ”Hjärnkontoret” som handlar om sannolikheter. Inger Persson, universitetslektor från Statistiska institutionen vid Uppsala universitet och styrelseledamot i Cramérsällskapet, medverkade som expert.

Här kan du se programmet (i åtminstone 30 dagar efter programmet sändes första gången): http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/hjarnkontoret/1905104

Sommarskolan 2014

Nu hittar du mer information om Sommarskolan 2014 här.

Nytt om årsmötet och vårkonferensen

Som tidigare meddelats så är Cramérsällskapets årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 på Stockholms universitet i sal Y22 (se karta). För dig som är tillresande till Stockholm finns en lista på hotell här.

Förmiddagen arrangeras i samarbete med Föreningen industriell statistik och fokuserar på arbetsmarknadens krav och förväntningar på statistikutbildningen nu och i framtiden. Detta genom dels en sammanfattning av utvecklingen i omvärlden och de krav som ställs i jobbannonser för analytiker och dels genom en paneldiskussion med arbetsgivare av statistiker/analytiker. Representanter från AstraZeneca, Statistikkonsulterna och Försäkringskassan kommer att ge sin bild av kunskapsbehoven i sin respektive bransch. Förmiddagen avslutas med att professor Hans Nyquist sammanfattar statistikutbildningens utveckling under de senaste decennierna. Programmet för förmiddagen kan du läsa här.

Under eftermiddagen kommer Cramérsällskapets vårkonferens att anordnas med bl.a. utdelning av Cramérpriset och föredrag av Lena Zetterqvist om att använda digitala resurser i undervisningen. Programmet för eftermiddagen kan du läsa här.

Anmälan görs senast 10 mars till Cramérsällskapets sekreterare Martin Sköld. Ange om du har för avsikt att deltaga under såväl förmiddagens som eftermiddagens aktiviteter.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes