Statistisk Programmerare till Läkemedelsverket i Uppsala

Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Genom vårt arbete främjar vi utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården samt den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. 

Beskrivning av enhet/verksamhet
Enheterna för Effekt och Säkerhet arbetar med värdering av klinisk och preklinisk dokumentation vid ansökningar om godkännande, ändringar, uppföljning och förnyelser av human- och veterinärläkemedel. Dessutom arbetar vi med värdering av läkemedelssäkerhet efter godkännande samt vetenskaplig rådgivning. Vi samverkar med andra medlemsländer i EU i utredningsarbetet och bidrar regelbundet till kommittéer inom den Europeiska Läkemedelsmyndigheten EMA samt normativt arbete genom utformning av riktlinjer. Inom Läkemedelsverket sker samverkan mellan verksamhetsområden kring epidemiologiska frågor vilket inbegriper datahantering samt analys. Vi samarbetar framför allt med den del av myndigheten som arbetar med läkemedel i användning. Teamet med statistiker på Effekt och Säkerhet består av sex personer som nu utökas till sju. 

Arbetsuppgifter
Din huvuduppgift blir att bidra med programmering och databehandling i Läkemedelsverkets statistiska och epidemiologiska arbete, bland annat i samband med regeringsuppdrag. I arbetsuppgifterna ingår att hantera stora datamängder från andra myndigheter samt Regioner. Du kommer att lägga viss tid på att utveckla den del av vår IT-miljö som används för dessa uppdrag. Vi ser också att du kommer bidra i det löpande arbetet med tillståndsärenden i samarbete med våra erfarna utredare. Dessa arbetsuppgifter kan handla om mindre analyser, databearbetningar eller att utvärdera statistiska metoder.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleutbildning innehållande statistik/matematisk statistik och programmering. Alternativt har du en gedigen och dokumenterad yrkeserfarenhet inom området statistisk programmering inom den medicinska sektorn. Du har praktisk erfarenhet av databashantering samt hälsodataregister och är mycket van att programmera i språk som används inom dessa tillämpningar, exempelvis SAS, R, SQL, Python. Praktisk erfarenhet av statistisk analys, visualisering och tolkning av data erhållen från arbete i läkemedelsindustri, akademi, Region eller myndighet är meriterande. Det dagliga arbetet ställer krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad och analytiskt lagd. Du har förmåga att självständigt lösa dina arbetsuppgifter och komma till avslut inom utsatt tid. Du kommunicerar tydligt och effektivt och har förmåga att förklara ditt arbete för andra på ett lättfattligt sätt. Vi värdesätter vetenskaplig nyfikenhet och söker en kreativ problemlösare som kan se nya möjligheter i vår digitala miljö. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel samt lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Sista ansökningsdag: 2021-04-14
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Effekt och säkerhet 2 kinetik/statistik
Diarienummer: 2.4.1-2021-023982

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta gruppchef Jacob Brogren, statistiker Linda Dalin och Wilmar Igl för mer information.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Åsa Kumlin Howell, SACO och Pia Wictor, ST.
Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Läs mer och ansök här!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.