SKR söker en statistiker

Om arbetsplatsen

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsuppgifter
Vi söker en statistiker som vill arbeta brett med statistik. Arbetet innebär att du fungerar som stöd i projekt och du kommer vara en viktig resurs internt på SKR. I ditt jobb kan du komma i kontakt med frågor om enkätkonstruktion, insamling, surveymetodik, statistikframställning, datahantering, analys, visualisering och nyckeltal.

Du kommer också att bevaka och granska datainsamlingar som statliga myndigheter planerar att göra i kommuner och regioner, ur ett uppgiftslämnarperspektiv. Det innebär att med stöd av sakkunniga på SKR genomlysa insamlingar ur ett innehålls-, design- och mättekniskt perspektiv och föra dialog med aktuella myndigheter.

I rollen ingår också att bidra till utvecklingen av vårt stöd och av SKR som stark faktabärare, genom att delta i aktiviteter och projekt som utvecklar hela organisationen. Att leda projekt kan bli aktuellt.

Du kommer att arbeta på sektionen data och analys som ingår i avdelningen för Ekonomi och styrning. Sektionen intressebevakar, utvecklar och stödjer SKR och dess medlemmar inom områdena informationshantering, öppna data, statistik, jämförelser och analys för att utveckla sektorn som faktabärare. Sektionen ansvarar också för samråd inför datainsamlingar från kommuner och regioner från myndigheter och SKR.

Sektionen har ett brett ansvar, arbetsuppgifterna är varierade och innebär återkommande kontakter med medarbetare på SKR, kommuner, regioner och myndigheter. Tycker du att det verkar roligt är du kanske vår nya kollega?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort samhällsintresse och en akademisk utbildning, där statistik utgör en betydande del. Du har relevant arbetslivserfarenhet inom statistik, gärna från kommun eller region och gärna inom något av områdena skola, socialtjänst eller hälso- och sjukvård.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SAS, enkätverktyg och projekt- eller processledning. Du är bra på att formulera dig på svenska, både muntligt och skriftligt. Arbetet innebär mycket kontakter, både internt på SKR och med statliga myndigheter samt kommuner och regioner.

Vi söker någon som är kvalitetsmedveten, samverkande, flexibel och resultatinriktad, och som trivs i en dynamisk och utmanande miljö. Vi erbjuder en spännande och stimulerande arbetsplats, där du kommer att arbeta med viktiga samhällsfrågor och ha möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du känner att du uppfyller våra krav och vill bli en del av vårt team, ansök idag. Vi ser fram emot att höra från dig!

Generell information
Sista ansökningsdag: 2023-05-15
Arbetsplats: Stockholms län
Kommun: Stockholm
Yrkeskategori: Statistiker
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson: Alexandra Kopf Axelman
Sektionschef 08-4527481 alexandra.kopf.axelman@skr.se

Fackliga företrädare
Anna Eklöf
Saco 08-452 7355 anna.eklof@skr.se

Bodil Båvner
Vision 08-452 77 68

Ansökan
Referensnummer:   C133495

Läs mer och ansök här!

Om SKR
Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.