Analytiker till Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag

Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, söker en analytiker till vår risk- och aktuarieavdelning för ordinarie anställning.

Om Ömsen

I folkmun kallas vi Ömsen, men vi heter egentligen Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Bolaget grundades redan 1866 och är därmed ett av Ålands absolut äldsta företag. Vi försäkrar hus och hem, personer, fordon, djur och företag med högsta kvalitet på vår service. Vi jobbar för att ständigt förbättra våra produkter och bidra till det åländska samhället. Ömsen har även ett dotterbolag, Ålands Försäkringar Ab, som är ett försäkringsbolag med verksamhet i Sverige som erbjuder flera typer av moderna företagsförsäkringar. 

Våra medarbetare förknippas i hög grad med Ömsen och dess produkter och därmed är personalens kompetens och engagemang en viktig faktor för vår framgång. Vi erbjuder våra medarbetare bra arbetsvillkor och personalförmåner. Vi har en arbetskultur som präglas av gott humör, saklighet och framåtanda, och uppmuntrar till eget ansvar och initiativ. Vi vill att personalen trivs, utvecklas och stannar hos oss.

Om tjänsten

Som analytiker hos oss kommer du att utveckla modeller och verktyg för analys och rapportering. Risk- och aktuarieavdelningen ansvarar för Ömsens reservsättning, solvensberäkningar, försäkringsanalys samt riskanalys. Därutöver stödjer avdelningen verksamheten i frågor om systemutveckling, produktutveckling, samt bidrar till verksamhetsövergripande projekt. 

Uppgiften förutsätter att du kan arbeta målmedvetet och självständigt, vi vill att du är en god kommunikatör och kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt. 

Din erfarenhet omfattar:

  • Högskoleexamen inom matematik/ statistik eller liknande utbildning alt. civilingenjörsexamen med matematisk inriktning
  • Stor färdighet av programmering i Excel och förmåga att hantera komplexa modeller
  • Ett strukturerat tänkande och erfarenhet eller intresse av att arbeta med och bygga upp databaser
  • Goda programmeringskunskaper, kunskap inom R programmering är meriterande

Ansökan

Är du den vi söker? Skicka din ansökan och CV till rekrytering@omsen.ax, vi rekryterar kontinuerligt.
För närmare information om tjänsten och om Ömsen kontakta chefsaktuarie Malin Jingstål per mejl malin.jingstal@omsen.ax eller telefon +358 18 27 655.