Statistiker/utredare till Skolverkets statistikenheter i Stockholm

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Till våra två statistikenheter för förskole- och grundskolestatistik samt gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik söker vi nu erfarna statistiker/utredare som vill arbeta med och utveckla vår statistik.

Om arbetet
I rollen som statistiker/utredare kommer du att sammanställa, analysera och förmedla statistik. Du kommer också att ta ansvar för och medverka i planeringen av våra insamlingar samt svara på interna och externa förfrågningar om statistik. Du kommer även att medverka i andra uppföljnings- och utvärderingsprojekt inom myndigheten. Arbetet bedrivs tillsammans med kollegor från olika discipliner.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:
– akademisk examen med inriktning mot statistik eller sociologisk samhällsanalys eller annan högskoleexamen som vi bedömer som likvärdig
– flerårig arbetslivserfarenhet av statistik- och/eller utredningsarbete
– erfarenhet av att ta helhetsansvar för undersökningar eller utredningar
– goda kunskaper i SAS eller SPSS
– förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
– produktion av officiell statistik
– arbete med stora datamängder
– arbete med frågor inom utbildningssektorn

Då arbetet bedrivs både självständigt och i arbetsgrupper med många interna och externa kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Det krävs även att du är självgående, noggrann och har god analytisk förmåga.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt ledarskap och medarbetarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Skolverket har två statistikenheter som ansvarar för att producera, publicera och utveckla officiell statistik kring förskola, skola och vuxenutbildning. Enheterna ansvarar även för statistik om sysselsättning efter utbildningen samt annan löpande statistik. Statistiken publiceras på Skolverkets webbplats och den ger ofta avtryck i den mediala debatten. Varje enhet består av ca 16 medarbetare och enheterna tillhör avdelningen för analys.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är 23 maj 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen.

Läs mer och ansök här!

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter. Vi finns i nya, fina lokaler i Solna Business Park men arbetar just nu hemifrån på inrådan av Folkhälsomyndigheten.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter
Peter Karlberg, OFR/ST 08-527 331 67
Jenny Sellberg, Lärarförbundet 08-5273 3828
Ulrika Lindmark, Saco 08-527 331 53
Claes Prentius, Saco 08-527 334 47

Kontaktpersoner
Cajsa Anufrijeff Röhr, Enhetschef
08-5273 3826
cajsa.rohr@skolverket.se

Christina Sandström, Enhetschef
08-527 3338
christina.sandstrom@skolverket.se