Statistiker till Skolverket

Till våra två statistikenheter för förskole- och grundskolestatistik respektive gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik söker vi nu statistiker.

Om arbetet
I rollen som statistiker kommer du att sammanställa, analysera och förmedla statistik. Du kommer också att medverka i planeringen av våra insamlingar samt svara på interna och externa förfrågningar om statistik. Du kommer även att medverka i andra uppföljnings- och utvärderingsprojekt inom myndigheten. Arbetet bedrivs tillsammans med kollegor från olika discipliner.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:
– akademisk examen med inriktning mot statistik eller annan högskoleexamen som vi bedömer likvärdig
– flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av statistikarbete med stora datamängder
– goda kunskaper i SAS-programmering
– förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
– produktion av officiell statistik
– arbete med frågor inom utbildningssektorn
– att ta helhetsansvar för studier eller utredningar
Då arbetet bedrivs både självständigt och i arbetsgrupper med många interna och externa kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Det krävs även att du är självgående, noggrann och har god analytisk förmåga.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt ledarskap och medarbetarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Statistikenheterna ansvarar för att producera, publicera och utveckla officiell statistik kring förskola, skola och vuxenutbildning. Enheterna ansvarar även för statistik om sysselsättning efter utbildningen samt annan löpande statistik. Statistiken publiceras på Skolverkets webbplats och den ger ofta avtryck i den mediala debatten.

Varje enhet består av ca 16 medarbetare och enheterna tillhör avdelningen för analys.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är 1 september 2019. Eventuellt kommer arbetsprov att användas i urvalet.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.

I början av 2020 kommer Skolverket att flytta till nya lokaler i Solna Business Park. Du kommer fram till dess att vara placerad vid vårt kontor på Kungsholmen.

Mer info och ansökan finns här!

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter
Peter Karlberg (OFR/ST) 08-527 331 67
Jenny Sellberg (Lärarförbundet) 08-5273 3828 Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53
Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Christina Sandström
Enhetschef
08-527 3338
christina.sandstrom@skolverket.se

Cajsa Anufrijeff Röhr
Enhetschef
08-5273 3826
cajsa.rohr@skolverket.se

Om Skolverket
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.