Statistiker till regionalt cancercentrum, Stockholm Gotland

Vill du arbeta med kvalitetsregister och forskning inom cancervården? Kom till oss på Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland!

Cancervården i Sverige är framstående med internationellt sett högkvalitativ forskning och välutvecklad vård. Dock finns brister vad bland annat gäller väntetider, oacceptabla skillnader mellan regioner och mellan olika patientgrupper. Regionalt cancercentrum (RCC) Stockholm-Gotland ska utifrån sitt uppdrag, cancerplanen, fungera som ett kompetenscentrum som samordnar, verkställer, kvalitetssäkrar samt utvecklar cancersjukvården tillsammans med regionens alla aktörer inom cancerområdet.

Vi söker
en statistiker till vår enhet Canceruppföljning och kvalitetsregister. Som statistiker på RCC arbetar du i ett eller flera diagnosteam och har ett nära samarbete med vården. Du samarbetar också med övriga statistiker internt samt med statistiker på landets fem övriga RCC.

Arbetet är väldigt självständigt samtidigt som det innebär ett nära samarbete med olika professioner. Det finns möjlighet till flexibla arbetstider och du tar själv ansvar för att planera ditt arbete. Vi erbjuder ett spännande arbete i en verksamhet med ett mycket viktigt uppdrag och som kännetecknas av en god stämning och ett fint arbetsklimat.

Vi finns idag på Södermalm men kommer att flytta till nya lokaler på Kungsholmen efter årsskiftet.

Om tjänsten
RCC arbetar med kvalitetsregister och forskning inom cancerområdet. Det innebär bland annat deskriptiva statistikrapporter, överlevnadsanalyser, statistiska sammanställningar och presentation av statistiska resultat för multidisciplinära grupper. Därutöver deltar statistikerna i epidemiologiska studier och kliniska prövningar, med både interna och externa aktörer, vilket kan omfatta såväl planering och analys som författarskap i vetenskapliga publikationer. Vi tar fram online rapporter och presenterar realtidsdata från kvalitetsregistren och årsrapporter med shiny.

Ett aktivt deltagande i avdelningens statistiska utveckling i form av seminarier och egen kompetensutveckling ser vi som en självklarhet. Som en del av arbetet ingår utveckling av statistiska verktyg både enskilt och i samarbete med de övriga statistikerna.

Vi är idag sju statistiker och strävar efter att arbeta teambaserat. Vi använder Jira för ärendehantering och Bitbucket med Git för versionshantering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en erfaren statistiker och har relevant högskoleutbildning med minst 90 poäng statistik/matematik (motsvarande 3 terminer). Erfarenhet från registerarbete och epidemiologisk eller medicinsk forskning samt databaser är en fördel. Du ska ha grundläggande programmeringsvana och kunskap om och vana vid att arbeta med R och RMarkdown/LaTeX. Kunskap i statistiska metoder, SQL, samt kliniska prövningar är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi vill att du är ansvarsfull, proaktiv, självgående och initiativtagande med ett analytiskt tänkande. Du bör ha god samarbetsförmåga och vara pedagogisk lagd då vi har nära samarbete med individer eller grupper med olika yrkesbakgrund. Vi kommer därför lägga stor vikt vid kommunikativ förmåga och du behöver kunna förmedla statistik både till statistiker och icke-statistiker och ha en god förmåga att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innebär en hel del självständigt arbete men även mycket arbete med andra. Det är därför viktigt att du kan arbeta självständigt men att du också kan ha ett öppet, utåtriktat och prestigelöst förhållningssätt i ditt arbete.

Sista ansökningsdag: 2019-09-16

Läs mer och ansök här!