Statistiker till Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning.

Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen
Anställningen som statistiker är i Kristina Sundquists forskargrupp vid Centrum för primärvårdsforskning (CPF). CPF är en dynamisk forskningsplattform vid Clinical Research Centre (CRC), en livlig och inspirerande vetenskapsmiljö i Malmös vackra sjukhusområde. CPF är ett samarbete mellan Region Skåne och Lunds universitet. Kristina Sundquists forskargrupp omfattar några av de mest citerade forskarna i Sverige. Forskargruppen har haft oavbrutet stöd från National Institutes of Health (NIH, USA) i 20 år och har ett långvarigt samarbete med ett antal ledande internationella universitet, t.ex. Stanford University (USA), Icahn School of Medicine vid Mount Sinai, New York (USA), Virginia Commonwealth University (USA), Shimane University (Japan) och Heidelberg University (Tyskland).

Forskningen vid CPF är, förutom National Institutes of Health (NIH, USA), finansierad av European Research Council (ERC), Hjärt-Lungfonden och Vetenskapsrådet. CPF: s övergripande uppdrag är att bedriva världsledande forskning inom primärvården som ett aktivt kunskapsutbyte mellan akademin och primärvården. Forskningen bedrivs i samarbete med forskare vid svenska och internationella universitet, som studerar vanliga kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, cancer, diabetes, psykisk ohälsa, missbruk samt kvinnors och barns hälsa och hälsoeffekterna av migration och socioekonomisk utsatthet.

Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Forskargruppen för Allmänmedicin och klinisk epidemiologi, vid institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö, söker en statistiker som huvudsakligen kommer att arbeta inom våra NIH-projekt med fokus på missbruk och psykiatriska utfall, och utlyser härmed en heltidsanställning tillsvidare. Start snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna kommer att vara, att bidra med statistisk kompetens till de epidemiologiska forskningsprojekten och tillsammans med de andra statistikerna och en GIS-ingenjör i teamet vara ansvariga för utvecklingen av analysverksamheten.

Uppgifterna inkluderar: Att genomföra och delta i planeringen av epidemiologiska studier när det gäller problemformulering, design och analys. Att delta i diskussioner om tolkning och presentation av resultaten för vetenskapliga artiklar, inklusive formulering av textdelar i artiklar. Att kontinuerligt fördjupa vår kunskap inom statistik och epidemiologi. Att undervisa och leda seminarier i användning av statistiska och epidemiologiska metoder och att stödja doktorander och forskare i statistiska och epidemiologiska frågor.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:
•  masterexamen i statistik med en solid grund i statistisk teori och ytterligare kunskap om biostatistik
•  erfarenhet av att tillämpa statistiska modeller på medicinska vetenskapliga frågor samt erfarenhet av statistiska metoder i registerbaserade analyser (t.ex. familjebaserade modeller, strukturella ekvationsmodeller, longitudinella modeller)

Meriterande är:
•  doktorsexamen i statistik eller epidemiologi
•  god kunskap om information lagrad i SCB: s och Socialstyrelsens rikstäckande register eller liknande register från andra skandinaviska länder
•  erfarenhet från rapportering av studier i medicinska tidskrifter. Egna vetenskapliga artiklar kommer att betraktas som en fördel

Viktiga personliga egenskaper inkluderar god samarbetsförmåga och sociala färdigheter, noggrannhet när det gäller detaljer, och självständighet. Goda kunskaper i engelska och erfarenhet av att skriva textdelar i vetenskapliga texter på engelska är en förutsättning. Kunskaper i svenska betraktas som en stor tillgång.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.
Välkommen med din ansökan! 


Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Anställningsform                                 Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning             Heltid
Tillträde                                                  Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform                                              Månadslön
Antal lediga befattningar                 1
Sysselsättningsgrad                           100%
Ort                                                          Malmö
Län                                                        Skåne län
Land                                                      Sverige
Ref. nr.                                                    PA2021/548

Kontakt
Kristina Sundquist, professor +4640391376
Claes  Moreau,  personalsamordnare +4640391055

Facklig företrädare     
OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli            046-222 93 62
SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet 046-222 93 64

Publicerat                                                 2021-02-22
Sista ansökningsdag                                2021-04-06
Länk till annons                                        http://lu.varbi.com/what:job/jobID:384426/