Statistiker till Avdelningen för försäkringsmedicin på Karolinska Institutet

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?
Vid Avdelningen för försäkringsmedicin bedrivs tvärvetenskaplig forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Vi är cirka 35 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. På avdelningen får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med toppforskare inom det försäkringsmedicinska området. Du kommer att ingå i en grupp med flera statistiker vid avdelningen. Vi erbjuder en engagerad och internationell miljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning. Du kommer att ha exceptionella möjligheter att arbeta med stora register- och enkätdatabaser och goda möjlighet att utvecklas som statistiker.

Din roll
Vi söker en statistiker, där arbetet innebär statistiska analyser av datamaterial, samt datamanagement och programmering i nära samarbete med projektledare, projektdeltagare och andra statistiker. Vid avdelningen arbetar f.n. fem statistiker och ca tio epidemiologer och du blir en del av statistikergruppen.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom statistik eller motsvarande. God erfarenhet av statistiska analyser, erfarenhet av arbete med stora databaser/registerdata/enkätdata samt av analyser t.ex. i SAS, STATA, R eller SPSS är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med rikstäckande svenska register. Goda kunskaper i svenska och/eller i engelska är ett krav. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet. Arbetet innebär nära samarbete med andra vid avdelningen, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Ansök här!

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 februari 2020.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Placering: Campus Solna
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid/Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform:  Månadslön
Sysselsättningsgrad: 50-100%
Ref. nr.: 2-500/2020
Kontakt:
Julia Martinez Palm, Personaladministratör 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
Ellenor Mittendorfer-Rutz, Professor ellenor.mittendorfer-rutz@ki.se

Facklig företrädare:
Henry Wölling, SEKO 08-524 840 80
Arsalan Amir, SACO 08 – 517 733 37
Venus Azhary, OFR 0707-124 127  

Publicerat:
2020-01-29
Sista ansökningsdag: 2020-02-12
Länk till annons: http://ki.varbi.com/what:job/jobID:314379/