Statistiker, Registercentrum Norr, FoU-staben, Umeå

Sista ansökningsdag 2019-11-14
Ansök här

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.
Registercentrum Norr drivs sedan 2012 inom Region Västerbotten. Utöver uppdraget som kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister är Registercentrum Norr en del av norra sjukvårdsregionens regionala nod inom Klinisk Forskning Sverige, ett samarbete mellan Sveriges sex sjukvårdsregioner och Vetenskapsrådet. Vi utgör en del av den forskningsstödjande infrastruktur som erbjuds kliniska forskare inom den norra sjukvårdsregionen.
Som statistiker vid Registercentrum Norr arbetar du både med akademin, nationella kvalitetsregister, verksamheter inom hälso- och sjukvård samt sjukvårdshuvudmän. Du ingår i ett engagerat statistikerteam, som lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte och dialog för att stödja och utveckla gruppens och individens metodkunskaper. Vi prioriterar välmående och balans i livet hos våra medarbetare, och erbjuder många möjligheter till kompetensutveckling som till exempel egen forskning.

Arbetsuppgifter
Som statistiker hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med rådgivning till kliniska forskare inför och under arbetet med kliniska studier, såväl kliniska prövning som epidemiologiska studier samt registerstudier. Forskarstöd kan innebära både enklare konsultationer och långvariga partnerskap där du bidrar med expertis i samtliga steg i den kliniska forskningsprocessen från planering till publicering. I arbetet ingår också undervisning på grund- och forskarutbildningsnivå samt analysstöd till kvalitetsregister och nationella programområden. I arbete med kvalitetsregister ligger särskilt fokus på att utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning.

Kvalifikationer
För detta jobb behöver du ha mycket goda kunskaper inom statistik och epidemiologi samt genomförd forskarutbildning med flera års erfarenhet av klinisk forskning. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskningskonsultation, undervisning eller arbete med kvalitetsregister och hälsodatabaser. Arbete med programvaror som R, SAS, SPSS LaTeX är meriterande. R används på den IT-plattform som vi framför allt arbetar mot, och är därför särskilt viktigt. Du är en serviceinriktad, initiativtagande, flexibel person som brinner för statistik och forskning. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande. Du tycker om att samarbeta och kan kommunicera pedagogiskt med andra, ofta personer med annan yrkesbakgrund. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Antal platser: 2
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: Ett år med möjlighet till förlängning.
Referensnummer: A907818

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2019-11-14

Arbetsgivarens referensnummer: A907818

Ansök här
(i samarbete med Offentligajobb)

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar
Yulia Blomstedt
Enhetschef
072-4518774
yulia.blomstedt@vll.se