Statistiker med inriktning survey till Folkhälsomyndigheten

Har du erfarenhet av statistiskt arbete inom urvalsdesign, urval, viktberäkning och skattning? Då har du möjlighet att använda och utveckla din kompetens hos oss!

Vad ska du jobba med?
Hos oss kommer du att arbeta med urvalsundersökningar i form av metodstöd och analys.  Myndigheten genomför undersökningar riktade mot den allmänna populationen och mot specifika grupper. Undersökningar har som mål att samla information relevant bland annat för utformning av rekommendationer inom folkhälsan och utvärdering av folkhälsoinsatser. Ditt stöd kommer bland annat att behövas vid planering av undersökningar i samarbete med andra statistiker, ämnesexperter, enkätexperter, datamanagers, m.fl. vid beställning av urval, insamling, skattningar, bortfallsanalys och kalibrering. Du kommer att även arbeta med myndighetens webbpanel, undersöka och utvärdera alternativa data källor samt jobba med kvalitetsmått på undersökningar.

Som statistiker kommer du dessutom att bli involverad i enhetens olika statistiska projekt, får möjligheter till kompetensutveckling samt bidra till enhetens dokumentation – och administrationsarbete.

Vem söker vi?

Krav för anställning

Du har en högskoleutbildning i statistik eller matematisk statistik. Du har några års erfarenhet av statistiskt arbete med komplex urvalsdesign, urval, viktberäkning och skattning. Vidare har du:

·     goda kunskaper om urvalsundersökningar,
·     goda kunskaper om avancerad programmering i R, SAS eller motsvarande,
·     goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har en avslutad forskarutbildning inom relevant området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av statistiskt analysarbete inom ett eller flera av följande område:

·     populationsskattningar,
·     epidemiologi eller folkhälsa.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av panelundersökningar.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper så som en analytisk förmåga, initiativtagande och ett självständigt samt noggrant arbetssätt. Som statistiker behöver du har en god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad.

Vad gör enheten?
Enheten för analys arbetar datanära med analyser och prognoser för ett mer effektivt folkhälsoarbete. Enheten ansvarar för statistiska analyser, modellering och hälsoekonomi, samt metodutveckling inom detta. Enheten ger stöd vid planering av statistik- och analysprojekt samt att ta fram uppdrag till externa aktörer. 

Hur är det att jobba på Folkhälsomyndigheten?
Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och göra skillnad. Oavsett vad du jobbar med är du med och bidrar till samhällsnytta. Det gör du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i stimulerande samarbeten.  Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Om anställningen
Du kommer att anställas som utredare med placering på vårt kontor i Solna eller Östersund. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Befattningen kan komma innebära krigsplacering.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Lisa Brouwers, telefon 010- 205 23 94. 

Fackliga företrädare är för SACO Karin Strömberg, telefon 010-205 22 68, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som statistiker hos oss!

Läs mer och ansök här!
Ansök senast 2021-03-09

Arbetsgivarens diarienummer: 00947-2021-2.1.1


Anslås på Folkhälsomyndighetens offentliga anslagstavla den 23 februari 2021

Nedtages efter den 9 mars 2021