Metodstatistiker till Rättsmedicinalverket, Centrum för Metodutveckling i Stockholm

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar. Vi upprättar nu ett Centrum för metodutveckling (CMU) där du kommer att vara en av de första medarbetarna. CMU ska följa, utvärdera, utveckla och implementera kunskap inom kompetensområdet rättsmedicin.

Ditt uppdrag
Som metodstatistiker är ditt uppdrag bland annat att vara ett statistiskt stöd inom Rättsmedicin. I ditt dagliga arbete modellerar du data, hanterar register och utför meta-analyser. Du stödjer den metodiska designen vid forskningsprojekt och en viktig del är att kunna förklara den vetenskapliga metoden för rättsläkarna. I din roll ingår också att vara ett metodstöd och ha förmåga att skriva metoddelar i vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer
– Grundutbildning som matematiker, statistiker eller liknande
– Ha disputerat inom relevant område
– Mycket god kompetens att modellera data, hantera register samt utföra meta-analyser
– God kompetens i att vara ett metodstöd vid design av forskningsprojekt
– God förmåga att skriva texter och metoddelar i vetenskapliga artiklar
– Goda kunskaper i svenska och engelska

Merit
– Att ha pedagogisk förmåga och erfarenhet

Dina erfarenheter och egenskaper
För att kunna hantera verksamhetens innehåll där svåra händelser beskrivs och dokumenteras krävs att du är en stabil person. Du ska vara analytiskt lagd, intresserad av ämnet, serviceinriktad och noggrann. Du ska fungera bra i grupp och vara prestigelös. En positiv attityd och god samarbetsförmåga är en förutsättning då du dagligen kommer att samarbeta med övriga anställda på Rättsmedicin.    

Anställningen
Anställningen är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning. CMU består av en grupp med tre medarbetare och sitter i Rättsmedicinska Enheten i Stockholms lokaler i Solna. Då du får uppdrag från alla Rättsmedicinska enheter i Sverige kommer resor i jobbet att förekomma. Du rapporterar till chefen för Centrum för metodutveckling.

Ansökan och sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X20-90237 senast 2020-06-02. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.
Mer information och ansökan hittar du här!

Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, telnr 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, telnr 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, telnr 010-483 46 00.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta Brita Zilg, chef CMU telnr 010-483 48 22.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.
Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se