Konferens för statistikstudenter 20-21 maj 2019

Svenska statistikfrämjandet arrangerar konferens som vänder sig till de som studerar statistikrelaterad utbildning på mastersnivå. Konferensen kommer att gå av stapeln i Stockholm med start den 20:e maj efter lunch och pågå till lunch 21:a maj. Konferensen är gratis för deltagarna och det ingår även middag den 20:e.

Föreläsningarna under konferensen kommer att fokusera på vilka möjliga karriärvägar som finns för dig som statistiker men även att innehålla presentationer med ny forskning. Klara föreläsare är Arvid Sjölander (docent vid Karolinska institutet som pratar om kausal inferens), Mattias Villani (professor vid Stockholms universitet och Linköpings universitet som pratar om data science och statistik) samt Ola Andersson (Ivbar), Karin Nelson (Inizio), Stefan Ekberg (Folksam), Nurgul Batyrbekova (Scandiavian Development Services AB) och Ida Hed Myrberg (Karolinska institutet) som pratar om sina erfarenheter om att jobba som statistiker utifrån olika perspektiv som du som statistiker kan komma att jobba med. I konferensen kommer det även ges möjlighet för dig som student att presentera din uppsats.

Missa inte möjligheten att träffa andra statistikstuderande och samtidigt få lära dig mer om vad det innebär att jobba som statistiker samtidigt som du kan få ny kunskap!

Anmäl dig senast 10:e maj via  https://www.eventbrite.com/e/masterkonferens-biljetter-58634998860. Svenska statistikfrämjandet ger er som behöver resa till konferensen ett bidrag på max 1500 SEK (mot uppvisande av kvitto) för att täcka kostnader för resa och logi. Om du inte studerar vid mastersprogram så finns möjlighet att delta i mån av plats.

Hjälp oss gärna att sprida informationen till de som kan tänkas vara intresserad!