CSN söker analytiker

Vi söker en analytiker till CSN:s analysenhet. Enheten arbetar med att följa upp och utvärdera det svenska studiestödet. Vi bevakar de studerandes sociala och ekonomiska situation och följer studiestödets utfall och effekter. Mottagare av våra analyser är främst vår uppdragsgivare, men också andra myndigheter samt allmänheten. Vi är för närvarande 12 kollegor på enheten.

Arbetsuppgifter:
Som analytiker på enheten Kunskap om studiestödet blir dina arbetsuppgifter bland annat att:
– planera och leda olika typer av undersökningar
– analysera olika typer av data (t ex register och enkätdata)
– stötta kollegor vid val av statistisk metod
– skriva rapporter och andra typer av texter
– presentera resultat

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en filosofie kandidatexamen och minst 60 hp i statistik. Det är meriterande om du har ett samhällsvetenskapligt huvudämne i din examen, liksom 90 hp i statistik. Du kan uttrycka dig mycket väl i svenskt tal och skrift och du har goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av utrednings- och analysarbete samt statistikframställning är meriterande, till exempel erfarenhet av planering, genomförande och presentation av analyser baserade på urvals- och registerundersökningar.

För att lyckas i arbetet behöver du ha god förmåga att utreda olika frågeställningar, både tillsammans med andra och självständigt. Du tar ansvar för dina leveranser och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du kan bedöma vilken metod som är lämpligast för en viss frågeställning och du är väl förtrogen i att använda olika metoder i praktiken. Du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är tydlig i din kommunikation och en mycket god skribent.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Önskat startdatum: Enligt överenskommelse
Anställningsort
: Sundsvall
Referens: HR/2019:95
Sista ansökningsdag: 2019-09-23

Ansökan
Mer information och ansökan hittar du här!
Ansök senast: 2019-09-23

Kontaktpersoner
Sara Lindqvist
Enhetschef
060-186049

Sebastian Wallberg
SACO inom CSN
026-137428

Jan Lahti
Seko inom CSN
060-146321

Kerstin Stridsman
ST inom CSN
0980-62543